Графік роботи
Пн - Пт з 9:00 - 18:00
Пн - Пт з 9:00 - 18:00
Графік роботи
Пн - Пт з 9:00 - 18:00
Тури
Статті

Мій 2018 в Карпатах | Новий рік з Pohod V Gory

Для тих, хто не захотів проводити святковий новорічний час під телевізор на дивані, туристична компанія Pohod V Gory організувала 4-денний похід по ГринявамІнструктор Наталя зустріла всіх учасників походу 30.12 о 9.30 в Івано-Франківську. Усього зібралось 16 відважних туристів і Тора – весела собака Наталі. Незабаром ми рушили у с. Зелене, де почався наш новорічний похід в Карпатах. Погода виявилась сприятлива для нашої мандрівки: снігу не дуже багато і не надто вітряно.

У перший день ми протопали трохи більше 7 км й вийшли на полонину Скупова. На жаль, колиба, де ми планували ночувати й зустріти Новий рік, виявилась зайнятою місцевими мисливцями. Нам дозволили лишитись на ніч, однак наступного дня довелося шукати інше місце для стоянки. Хоча в колибі й було тісно, зато тепло. Я, наприклад, навіть у спальник не залазила.

Новий рік у Карпатах

Зранку 31.12 ми стартували від полонини Скупова. Погода була казкова: сонце яскраво світило, сніг одягнувся в сонячне промінячко. Обходили траверсом гору Зміїнська. І хоч на пік гори не піднімались, однак досить сильний вітер нас відчутно здував.

О 13.00 ми вже були в колибі, де збирались святкувати Новий рік. Слава Богу, колиба була не зайнята. Дівчата одразу почали робити салати й прикрашати ялинку, а хлопці рубали дрова й розпалювали піч.

На святковому столі з’явилося і олів’є, і торт, і мандарини, і шампанське. Ніч була прекрасною.

Компанія підібралася чудова, весела, різноманітна: юристи, спецпризначенці, вчителі, сапери, програмісти й навіть лікар дельфінів. Новий рік в Карпатах зустрічали з видом на гору Піп Іван і Чорногорський хребет. Сміялись, співали пісні та грали в ігри до 4 ранку. Рознайомились, розказали про себе, поділились найкращими спогадами минулого року.

1.01 Гуцульська колиба

Виспавшись, поснідавши, о 12.30 вийшли на маршрут.

Погода була дивовижною. Безвітряно, сонячно, тепло (…+10ºС). Через дві години переходу по гірському хребту прийшли в гуцульську приватну колибу. За 55 грн з людини нас чекали двоповерхові ліжка, здоровезна піч, трьохкімнатна колиба. Смачно пообідавши, без рюкзаків відправились досліджувати околиці. Ввечері гуцул Василь грав на сопілці й пригощав бринзою.

2.01. Сауна та Ільці

Останній день походу в Карпатах закінчився у селі Ільці. Як тільки ми спустилися з гір, пішов сильний дощ. Однак в комфортабельному будиночку нам було весело. У приміщенні встановлена сауна, і весь вечір хорошою компанією ми парились і вибігали на берег річки Черемош.

Прощання з Карпатами

3.01 зранку доїхали до Івано-Франківська й дружньою ордою пішли відсвяткувати закінчення походу в кафе. Загальні враження від Нового року чудові. Керівник походу Наталя була до кожного уважною та ласкавою. 16 людей за 5 днів пережили стільки цікавих моментів, що прив’язалась один до одного. Сподіваюсь, що це не остання зустріч і подорож!

Опубліковано 10 Січня 2018
НАПРЯМКИ
НАПРЯМКИ
Види походів
Види походів
Блог Прокат КОМАНДА Розклад походів Контакти