Графік роботи
Пн - Пт з 9:00 - 18:00
Пн - Пт з 9:00 - 18:00
Графік роботи
Пн - Пт з 9:00 - 18:00
Тури
Статті

Трекінг на Корсиці

Трекінг на Корсиці - це перш за все виклик самому собі. Місце, де тренується французький легіон, де підступні, на перший погляд невеликі відстані розтягуються в просторі і часі, де прекрасні бірюзові пляжі лежать поруч з суворими скелястими горами, а вино ллється рікою наче вода.

Корсика - третій за величиною острів у Середземному морі, він належить Франції. Дві третини його покриті горами, тут прокладено кілька дуже мальовничих пішохідних маршрутів, з яких найвідомішими є GR-20 і Mare-a-Mare.

На цій сторінці ви знайдете всю необхідну інформацію для того, щоб підготуватися до трекінгу на Корсиці, як потрапити на острів, а також зможете підібрати підходящий маршрут ну і зрештою приєднатись до однієї з наших туристичний груп.

Трекінг на Корсиці
Розклад трекінгу на Корсиці в 2024 році разом з клубом Pohid V Gory. Також можливе замовлення індивідуальних походів в зручні для вас дати.
Фільтр
Дата з
Дата по
Тип походу
Очистити
Додати
Ціна від і до
Очистити
Додати
Підібрати
Складність походу
Очистити
Додати
Гід
Очистити
Додати
Кількість днів походу
Очистити
Додати
Очистити все
Підібрати
Підібрати
Похід на Корсиці в травні | GR-20 і Mare-a-Mare
Найближчі дати: 04.05.2024
Трекінг на Корсиці
7.60
макс 10 чол.
Ціна: 690€
Піший похід по Корсиці | GR-20. Повний трек
Під замовлення
Трекінг на Корсиці
7.60
макс 10 чол.
Ціна: 960€
Фото з Корсики
Всі фото зроблені туристами в попередніх походах на Корсиці з клубом Pohid V Gory.
Фотогалерея
Відеогалерея
Треккінг на Корсиці по GR-20

Коли краще йти в похід по Корсиці

Острів відрізняється дуже м’яким теплим кліматом, літо тут спекотне і сухе, зима помірно тепла, сніг лежить на висоті від 1500 м, основна кількість опадів випадає в міжсезоння. Три основні острівні вітри, що впливають на погоду – Містраль (дує з Провансу, відповідальний за затяжні дощі взимку і засуху влітку), Лібеччіо (південно-західний з Гібралтару) і Трамонтана (зимовий холодний північно-східний вітер).

Весна на Корсиці – період дощів, особливо багато опадів випадає в березні, погода вітряна, середня температура +10°C, біля моря удень +13…16°C, вночі +7°C, в горах вдень до +10°C, вночі до -5°C. У квітні кількість опадів зменшується, повітря стає ще теплішим, але вночі в горах досі мінус. У травні дощі припиняються всюди крім центральної частини острова, на узбережжі вдень +21…22°C в глибині острова +17…19°C, в горах вдень +12…15°C, вночі в погану погоду може бути і мінус, починає сходити сніг, але на перевалах і вершинах його ще дуже багато. У травні ще бувають раптові снігопади. Без кішок, льодорубів і хорошої вправності краще на маршрут ще не ходити (але ми ходили – про погоду судіть по фото:)))

Похід на Корсиці літом

У червні в горах активно сходить сніг. У рефюджах (притулках) починають роботу доглядач і персонал, офіційно відкривається сезон гірського трекінгу. З червня GR-20 може пройти будь-який турист без використання спеціального спорядження. До вересня включно погода тримається спекотна, сонячна і суха. Хоча дощі бувають рідко, але приходять дуже раптово і без попередження, тому дощовики на Корсиці краще не ховати далеко в рюкзак. На узбережжі влітку стабільно тепло, вдень +26°C, вночі +18°C, море +21-24°C, сонцезахисний крем, окуляри і панамка знадобляться. В горах вночі рідко буває нижче +5°C, зазвичай +10°C.

Корсика восени та взимку

У жовтні кожен третій день йде дощ, але ще тепло, вночі +1…5°C, на узбережжі +20°C і +13°C відповідно. Закривається сезон гірського трекінгу, доглядачі і персонал залишають рефюджі, хоча самі будиночки залишаються відкритими весь рік. У листопаді погода стає непередбачуваною – тижнями може світити сонце або безперервно йти дощ, в горах випадає сніг, земля покривається кіркою льоду. Грудень – найбільш вологий місяць року, в горах стабільний мінус і лежить сніг. У січні і лютому опадів набагато менше, але через глибокий сніговий покрив гірські стежки дуже важко прохідні.

Детально погоду на Корсиці можна подивитися на метеофрансі.

Мапа трекінгу на Корсиці по маршруту GR20

Притулки і стоянки в наметах на Корсиці

На маршрутах Корсики ночівлі дозволені тільки в спеціально обладнаних місцях – рефюджах (притулках), намети можна розбивати тільки в місцях для кемпінгу біля рефюджівРефюджі – це одноповерхові двокімнатні будиночки, в одній з кімнат знаходиться кухня, а в іншій – дво- або триярусні ліжка з матрацами. Спальних місць зазвичай 20-50, попереднього бронювання місць немає – хто встиг, той і зайняв. Поряд з кожною ночівлею міститься вертолітний майданчик. З червня по вересень включно в рефюджах живуть доглядачі і обслуговуючий персонал, є газ, електрика, душ, туалет, майже всюди – водопровід, можна купити їжу. У сезон перебування в рефюджі коштує 10€ з людини за ніч, а на наметових майданчиках – 5€. В несезон (листопад – травень включно) рефюджі відкриті, є газ і посуд, на кухні – піч-буржуйка, але персонал йде і немає їжі, в високогірних притулках є дрова для грубки. Перебування безкоштовне, як і місця для кемпінгу.

На маршрутах є кілька приватних маленьких готелів, які тут називаються “Бержер” та “Жід д`етап”. У них трохи кращі умови, можна прийняти душ, поїсти в ресторані, є велика їдальня і кухня. Спальні розраховані на 6-8 чоловік. 5-6 таких «готелів» працюють весь рік і в несезон є єдиною можливістю поповнити запаси їстівного на маршрутах.

Мапа трекінга GR20 - Корсика
Мапа розміщення притулків на треку GR20

 

На GR-20 13 рефюджей:

Початок о містечку Calenzana  притулок d’Ortu di u Piobbu  R. de Carrozzu  R. d’Asco Stagnu (Haut Asco)  R. de Tighjettu або Bergeries de Ballone  R. de Ciottulu di i Mori або Castellu di Verghio  R. de Manganu  R. de Pietra Piana  R. de l’Onda  альтернативний вихід в Vizzavona (маленьке поселення з ж / д станцією, тут є пару хостелів і “Жід д`етапів“)  Bergeries de Capannelle (поруч є хостел, ресторан)  R. de Prati або Col de Verde  R. D’Usciolu  R. D’Asinao  R. de Paliri або Col de Bavella  і завершення в Conca.

Рефюджі на основному маршруті Mare-a-Mare Nord:

Початок треку в Moriani  I Penti (перехід 3,5год Pianellu (7,5год)  Sermanu (5год) → Corte (5год)  “A Sega” (5,5год)  Albertacce (5год)  Evisa (7год, загальний рефюдж для Mare-a-Mare і Mare-e-Monti) → і вихід в Calenzana.

Корисно знати:

  • Кожен доглядач рефюджа щодня отримує метеозведення і є надійним джерелом відомостей про те, яка погода буде в цей день.

  • Щоб зайняти місце в рефюджі, потрібно вставати не пізніше 7-ї ранку в завантажені місяці.

Залежно від погодних умов, персонал може покинути або прийти до притулку на кілька тижнів раніше або пізніше, відповідно якщо ви вирішили піти в похід в кінці травня і не розраховуєте на платні ночівлі – дізнайтеся, чи не почали рефюджі працювати раніше. Якщо ви йдете в похід в кінці вересня і не хочете брати їжу на весь похід, теж варто перевірити, чи не закрилися чи рефюджі достроково. У кожного рефюджа є свій сайт, який легко знайти в інтернеті.

Вода в поході на Корсиці

Майже всі рефюджі на GR-20 і Mare-a-Mare обладнані водопроводом. Якщо водопроводу немає, тоді біля рефюджа обов’язково є джерело з питною водою. У Франції діє закон, згідно з яким вся вода, що біжить з крана, повинна бути питною, так що мінімум раз на добу всі туристи можуть наповнити фляги чистою водою.

На багатьох переходах є струмки, річки і озера, але пити з них воду неочищеною не рекомендується, адже на Корсиці багато диких тварин, а місцеві в горах випасають худобу.

Якщо ви йдете в сезон, обов’язково запитайте доглядача рефюджа, чи буде на денному переході чисте джерело – доглядачі завжди знають такі деталі і суттєво допоможуть туристу полегшити рюкзак.

Вирушаючи в трекінг на Корсиці, потрібно розуміти, що деякі переходи будуть сухими, адже влітку багато джерел пересихають і воду на весь день доведеться запасати вранці і нести в рюкзаку.

Взимку водопровід не працює, вода на маршруті є, але в основному у вигляді льоду.

Як добратись на Корсику

Найдешевше добиратися так: летіти в Марсель або Ніццу, а звідти плисти на Корсику поромом.

[Не актуально на час війни] Квиток Київ – Марсель вартує 180-200€ (Iberia, Air Baltic, Turkish Airlines), до Ніцци 150-180€ (Air Baltic, British Airways, Air France, UIA).

Пороми відпливають з Ніцци, Тулона, Марселя у Франції, або з Ліворно (Італія). Якщо забронювати місце без каюти заздалегідь, паром обійдеться приблизно 70 євро туди і назад. На поромі можна дістатися в Басту або Аяччо. Забронювати квиток на пором можна на цьому сайті.

Транспортне сполучення на Корсиці

На острові діє вузькоколійна залізниця, з її допомогою можна дістатися до всіх великих міст. Подивитися розклад поїздів, та забронювати квитки можна  за цим посиланням

Автобуси на Корсиці ходять часто, багато і скрізь. Але всі вони належать або дрібним транспортним компаніям, або приватним підприємцям, що сильно позначається на регулярності рейсів. Потрібно запам’ятати, що у вихідні та святкові дні автобуси їздять погано або не їздять взагалі, і обов’язково уточнювати у місцевих і на станціях, чи будуть рейси. Найкраще перевірити це перед поїздкою на Корсику  за посиланням.

Нормально працюють автостоп і попутки, і якщо вашого автобуса чомусь немає, то швидше за все ви зможете дістатися до місця призначення альтернативними шляхами.

Дороги на Корсиці з хорошим покриттям, але в горах дуже вузькі і круті, що позначається на швидкості пересування. Всі дорожні знаки двомовні – французькою та корсиканською, причому французька зазвичай зарисована націоналістами, так що знаки точно не допоможуть туристу орієнтуватися на місцевості.

Особливості маршрутів

GR-20 – Grande Randonne, «Великий похід». Цей маршрут вже став легендарним і дуже престижно пройти його повністю. Його так само вважають одним з найкрасивіших в Європі.

Старт маршруту GR-20: в Калензані (Calenzana) на півночі острова і в Конці (Conca) на півдні, протяжність – 180км. Його складають 15 переходів (по 4-8 годин щодня). Можна йти по два етапи за день, але це дуже складно. Більшість туристів долають лише половину треку і сходять з маршруту в містечку Vizzavona, де є ж \ д вокзал. Нижче GR-20 проходить безліч локальних туристичних стежок, якими можна скористатися в разі негоди і зійти до цивілізації. Найскладнішою і найкрасивішою вважається північна частина GR-20.

Маршрут Mare-a-Mare не такий важкий у фізичному плані, але теж дуже гарний. Він веде від моря до моря, звідки і назва, із заходу на східне узбережжя. На нього при бажанні можна зійти з GR-20 або з Mare-е-Monte. Він розбитий на 8 переходів, деякі з них проходяться по два за день, особливо при гарній погоді. Навіть недосвідчена група може “зробити” Маре а Маре за тиждень.

Визначні місця острова що чекають нас на трекінгу по Корсиці

Корсика, чарівний острів у Середземному морі, приваблює своєю красою, історією та унікальною культурою. Давайте зануримося у відкриття цих неперевершених місць.

1. Боніфаціо: Місто на Скелях

Боніфаціо, розташоване на південному кінці Корсики, вражає своїми вапняковими скелями. Місто має старовинний порт і середньовічний старий міст, де можна помилуватися будівлями, що датуються ще ХІ віком. Човнові екскурсії довкола міста відкривають неймовірні види на морські скелі та стародавні споруди.

2. Калві: Місто-Фортеця

Калві, відоме своєю масивною генуезькою фортецею, вабить туристів з усього світу. Підняття на стіни фортеці винагороджується захоплюючими краєвидами на місто та узбережжя. Вулички міста сповнені кафе та магазинчиків, де можна відчути справжній корсиканський колорит.

3. Аяччо: Імператорське Місто

Аяччо, рідне місто Наполеона Бонапарта, вабить своєю історичною спадщиною. Відвідувачі можуть відвідати будинок Наполеона, перетворений на музей, а також численні пам’ятники та статуї, присвячені великому імператору. Місто також славиться своїми чудовими пляжами та гастрономічними традиціями.

4. Порто-Веккіо: Райський Курорт

Порто-Веккіо, відомий своїми білосніжними пляжами та кришталево чистою водою, ідеально підходить для любителів морського відпочинку. Пляжі Паломбаджа і Санта Джулія є справжніми перлинами острова, де можна насолоджуватися сонячними ваннами та водними видами спорту.

5. Корте: Серце Корсики

Корте – це історичне місто у центрі острова, яке було колись столицею Корсики. Місто славиться своїм університетом та музеєм корсиканської культури. Відвідувачі можуть досліджувати старовинні будівлі, замки та затишні вулички, відчуваючи дух минулого.

Розгорнути
Сходження на GR 20
НАПРЯМКИ
НАПРЯМКИ
Види походів
Види походів
Блог Прокат КОМАНДА Розклад походів Контакти