Графік роботи
Пн - Пт з 9:00 - 18:00
Пн - Пт з 9:00 - 18:00
Графік роботи
Пн - Пт з 9:00 - 18:00
Тури
Статті

Травнева Говерла – новини з Чорногори

Весна в самому розпалі, тож походи в Карпатах тривають. На вершинах все ще залишилось трохи снігу, але літо вже цілковито вступає в свої права. 

Група під керівництвом Оксани на одноденну Говерлу успішно піднялася на вершину, де мала можливість з’їжджати з вершини по снігу, наче у дитинстві. Навіть не передати словами, скільки емоцій викликають такі покатушки на туристичних килимках або звичайному шматку поліетилену. Однак в горах – саме головне це безпека. Тому до таких розваг завжди потрібно підходити виважено і кататися лише в безпечних місцях, де немає загрози злетіти в урвище чи наштовхнутись на дерева або каміння. В нашому випадку все це було під суворим контролем гіда. 

Також стали свідками непересічної події – візиту прикордонників на гелікоптері. Захисники кордону посадили гвинтокрил на самісінькій вершині, щоб перевірити військово-облікові документи в чоловіків, що були  на горі в цей день. Так собі використання цінних ресурсів…

В цей самий час проходив також 4 денний комфортний похід на Чорногору. Команда з турлідером Андрієм  не лише зійшла на красуню-Говерлу, а й піднялася на гору Шпиці, загадала бажання на озері Несамовите та насолодилася видом на Говерлянські водоспади. А найголовніше — щодня милувалася світанками на висоті 1400 метрів.

Проживали туристи в самому високогірному притулку України, який доступний для ночівлі в сьогоденній реальності (обсерваторія на горі Піп-Іван Чорногірський знаходиться в прикордонній зоні і туди важко потрапити). Він знаходиться на полонині Пожижевська, неподалік Говерли та озера Несамовите. Це дає змогу відвідувати найцікавіші місця Карпат в дуже лайтовому і комфортному режимі – без важких рюкзаків та наметів. 

Тож вдень вдень ми насолоджувалися горами і неймовірними пейзажами, а ввечері в теплі та затишку ділилися враженнями та спостерігали за зоряним небом. Коли його було видно ))

Опубліковано 23 Травня 2024
НАПРЯМКИ
НАПРЯМКИ
Види походів
Види походів
Блог Прокат КОМАНДА Розклад походів Контакти