Графік роботи
Пн - Пт з 9:00 - 18:00
Пн - Пт з 9:00 - 18:00
Графік роботи
Пн - Пт з 9:00 - 18:00
Тури
Статті

Чавушин | Селище скельних храмів Каппадокії

Біля підніжжя Ак-Тепе в долині Гереме знаходиться маленьке поселення Чавушин (тур.Cavusin). Знамените воно своїми визначними пам’ятками, а саме храмом Никифора Фоки, або Голубиною церквою. Чавушин знаходиться на шляху в Рожеву Долину в нашому поході по Каппадокії.

Скельна церква в Чавушині

Вона зберегла на своїх стінах стародавні фрески, які розповідають про візит візантійського імператора Никифора. Сама церква датується Х століттям. Фрески на стінах численних залів і галерей, немов машина часу, переносять нас у минуле. Складно собі уявити, що ще в 50-х роках XX століття в цих скельних лабіринтах жили люди… На жаль, ерозія скель змусила місцевих жителів покинути свої домівки. Таку картину можна побачити по всій Каппадокії.

Що ще подивитися

Одне з найдавніших святих місць в Каппадокії – церква Іоанна Хрестителя (V століття). Вона сильно постраждала від ерозії, але вціліли, наприклад, деякі фрески. Колись цей храм бив центром паломництва в Каппадокії і його відвідало багато великих людей.

Всі ці пам’ятники оточені неймовірно красивими химерними скелями, які своєю формою нагадують гриби. Ці скелі сформувалися через виверження вулкана Ерджіяс і подальшої водної та повітряної ерозії. Наш похід по Каппадокії буде складатися з двох частин – екскурсійної (в рамках якої ми відвідаємо Чавушин і каньйон Іхлара), і похідної (коли ми і піднімемося на винуватця настільки незвичайних ландшафтів – вулкан Ерджіяс).


Опубліковано 30 Вересня 2022
НАПРЯМКИ
НАПРЯМКИ
Види походів
Види походів
Блог Прокат КОМАНДА Розклад походів Контакти