Графік роботи
Пн - Пт з 9:00 - 18:00
Пн - Пт з 9:00 - 18:00
Графік роботи
Пн - Пт з 9:00 - 18:00
Тури
Статті
Наодинці з Карпатами 🐾 Два світи | Похід по Горганах й Свидовцю
Інструктор клубу PVG
макс 12 особи.
55 км
6 днів

Наодинці з Карпатами 🐾 Два світи | Похід по Горганах й Свидовцю

4500₴
4.9
Складність походу ми спостерігаємо за декiлькома критеріями.
6 днів
Великий похід на Свидовець і Горгани

Похід по Горганах та Свидовцю — абсолютно особлива подорож. Вона охоплює два таких різних, але дивно красивих гірських масиви: суворі Горгани з їх хвойними лісами і крутими вершинами в гострих валунах, і панорамний Свидовець – чарівний край субальпійських лук і чистих озер. Ми підкоримо чотири вершини і два перевали, заночуємо на берегах високогірних озер і поп’ємо цілющою природної мінеральної водички. У травні хребти припікає яскраве сонечко, під ногами крізь пожухлу торішню траву пробиваються ніжні лілові головки крокусів… Влітку ліси дарують прохолоду та грибочки, високогір’я радують солодкою чорницею. Ну а восени, як відомо, в Карпатах найкрасивіші заходи сонця й світанки! У будь-який сезон, в будь-яку погоду похід по Горганах та Свидовцю підбадьорить і наповнить душу дивовижною красою Карпат!

💙💛 Сходи в похід по Горганах та Свидовцю разом з Pohid V Gory та передай нашим захисникам турнікет CAT7!

Швидка заявка
Маршрут
Мапа маршруту Горгани - Свидовець
Координатор
Сергій Воскобойник
Координатор по Карпатам та Туреччині
Залишились питання?
+380982304935
Графік роботи
Привіт. На звязку з 9 до 18 Пн-Пт. Сб,Нд - дежурний режим). 🙂🥾⛰
Походи по Горганах і Свидовцю
Розклад походів на по Горганах та Свидовцю в 2024 році разом з клубом Pohid V Gory. Також можливе замовлення індивідуальних походів в зручні для вас дати.
Дата
Назва туру
Інструктор
Ціна
08.06 - 13.06
Наодинці з Карпатами 🐾 Два світи | Похід по Горганах й Свидовцю
інструктор PVG
Інструктор клубу PVG
4500₴
Записатися
13.07 - 18.07
Наодинці з Карпатами 🐾 Два світи | Похід по Горганах й Свидовцю
інструктор PVG
Інструктор клубу PVG
4500₴
Записатися
03.08 - 08.08
Наодинці з Карпатами 🐾 Два світи | Похід по Горганах й Свидовцю
інструктор PVG
Інструктор клубу PVG
4500₴
Записатися
31.08 - 05.09
Наодинці з Карпатами 🐾 Два світи | Похід по Горганах й Свидовцю
інструктор PVG
Інструктор клубу PVG
4500₴
Записатися
21.09 - 26.09
Наодинці з Карпатами 🐾 Два світи | Похід по Горганах й Свидовцю
інструктор PVG
Інструктор клубу PVG
4500₴
Записатися
Похід Горгани — Свидовець
Маршрут
Бистриця
Перевал Легіонів
пол. Пантир
г. Дурня
г. Братковська
пер. Околи
г. Татарука
оз. Трояска
оз. Догяска
г. Близниця
Кваси
День 1. Перевал Легіонів

Група збирається на центральному ж / д вокзалі міста Івано-Франківськ. Після зустрічі з інструктором і розподілу речей сідаємо в трансфер і їдемо до селища Бистриця, звідки почнеться наш похід по Свидовцю. Минаємо Бистрицю і входимо в пояс ялинових лісів. На узбіччях і узліссях нас чекають літні ласощі — ягідки суниці. Восени тут багато грибів, ну а навесні — крокуси! Чим ми вище, тим мальовничішим стає ліс. Камені і стовбури дерев поросли мохом і папороттю, зі схилів тут і там збігають струмочки. Піднімаємося до перевалу Легіонів. Тут в 1914 році проклали дорогу польські легіонери, що служили в австро-угорських військах. Звідси нам відкриються перші панорами Карпат.

Пройдемо 9 км; піднімемося на 350м.

Хомяк Ліс
Початок маршруту
Гори Карпати
День 2. Полонина Пантир — Дурня (1705м) — Гропа (1758м) — Братківська (1758м) — перевал Околи

По гірському хребту йдемо до полонини Патнир. У травні вона вкривається суцільним фіолетовим килимом з квітучих крокусів. Їх помаранчеві рильця тягнуться до сонця, і в пам’яті спливає інша назва цієї дивовижної квітки – “шафран”. Піднімаємося на гору Братківська. Йдемо альпійськими луками, продираємося крізь зарості альпійської сосни. З Братківської відкривається чудовий вид на головні піки Горган і на гірський масив Свидовець, який тягнеться величезною дугою з південного сходу на північний захід. До речі, південний схил гори має такий ухил, що зимовий спуск звідси на лижах сподобається навіть дуже завзятим фанатам адреналіну.

Продовжуємо наш похід до Свидовця і проходимо величезні пасовища, які дуже контрастують з темнохвойними лісами, що залишилися позаду. Спускаємося на перевал Околи, на південному схилі якого бере початок річка Чорна Тиса, а на заході – Турбат, притока Брустурянки. За часів Австро-Угорщини тут розташовувався пансіонат, який давно вже забули, але природа ще зберегла про нього спогади. Дикі туї, посаджені колись навколо пансіонату, своїм виглядом сильно вибиваються з традиційного карпатського пейзажу. У такому незвичайному місці ми і розіб’ємо табір.

Пройдемо 16 км; піднімемося на 600м; спуск 500м.

Братквська і Чорна Клива
Гропа і Дурня - Горгани
спуск з Братковської
гора Братковська
Вододільні Горгани
Полонина в Горганах
День 3. Татарука (1707м) — озеро Трояска

Залишаємо кам’яні розсипи і смерекові ліси Горган, стежка веде нас все вище – до масиву Свидовець. Завзято йдемо до вершини гори Татарука в північній частині Свидовця. Виходимо до льодовикового озера Трояска, біля якого поставимо намети. День згасає і, помилувавшись заходом сонця над Свидовцем, ми вкладаємося спати.

Пройдемо 7 км; піднімемося на 500м; спуск 200м.

Татарука или полонина
На Татарука
озеро Трояска
День 4. Хребет Апшинець — озеро Догяска — полонина Геришаська

Продовжуємо трекінг по абсолютно дикій місцевості без найменших ознак цивілізації. Повітря тут ідеально чисте, природа незаймана. Йдемо над зоною лісу грандіозними просторами субальпіки, відпочиваємо від міської суєти і штовханини. Довкола нас тільки гори і тиша, під ногами – стежка та крокуси…

Піднімаємося на хребет Апшинець і завмираємо в захопленні: перед нами відкривається панорама приголомшливого озера Догяска, оточеного крутими схилами льодовикового кара. Догяска (інша назва Геришаська) — найбільше високогірне озеро в Карпатах (1577м) площею 1,2га. Зараз воно ще повністю не звільнилося від снігу і від цього ще більш прекрасне.

Але наш похід по Горганах і Свидовцю ще не закінчено і ми йдемо далі по всіяному альпійськими травами хребту. Стаємо табором на полонині Геришаська.

Пройдемо 10 км; піднімемося на 200м; спуск 150м.

Татарука - Свидовець
Треккінг по високогірю
Свидовець. Озеро Догяска
озеро Догяска
Ночівля на альпійських луках
Захід сонця
День 5. Близниця (1881м)

Траверсуємо гору Стіг (1653м) і виходимо на полонину Драгобрат. Далеко внизу видно гірськолижний курорт з майже ляльковими будиночками. Підйом на Близницю буде досить крутим, але мальовничим, адже звідси Чорногора і Петрос видно як на долоні, а в ясну погоду навіть можна розглянути обсерваторію на Попі Івані.

Проходимо скелі Жандарми, де все ще ростуть едельвейси. На жаль, без альпнавичок і страховки до них не підібратися). Круті обриси Жандармів зачаровують… Жандарми – три скельних виступи на схилі Близниці, які здаля нагадують людські фігури.

Взагалі Близниця — містична гора для гуцулів, з нею пов’язано безліч легенд і повір’їв, які наш інструктор розповість вам по дорозі;) Місцеві вважають, що між вершинами гори зароджуються грозові хмари, а коли запитати їх, яка буде погода – насамперед обернутися на Близницю, подивляться – і ніколи не помиляться з відповіддю. Підкорюємо найвищу точку нашого походу по Свидовцю. Між двома вершинами Близниці є ще одна приголомшлива скеля – Ікло (назва досконально описує її форму), а прямо біля наших ніг, в глибокому крутому котловані, блищать два льодовикових озерця. Робимо панорамні фотографії і починаємо спуск до полонини Гропа.

Пройдемо 9 км; піднімемося на 250м; спуск 580м.

Озеро Ворожеску
Табір на Ворожеску
Близниця і Жандарми
гора Близниця - похід на Свидовець
Похід по Горганам. Свидовець
Жандарм під Близницею
Петрос з Близниці
Група на вершині
гора Близниця
День 6. Село Кваси — і по домівках

Занадто швидко підійшов до кінця наш похід. Спускаємося крізь щогловий буковий ліс в село Кваси. Таких лісів в Карпатах майже ніде вже не побачиш. У Квасах тече бурхлива річка Тиса і є кілька цілющих джерел з такою смачною мінеральною водою, яку Ви не пробували ще ніколи.

Вдосталь насолодившись водою, сідаємо в автобус і їдемо святкувати в Івано-Франківськ, зачаровані красою карпатських гір, чистотою повітря, прозорістю річок і озер.

Пройдемо 4 км; спуск 700м.

Спуск з Близниці
Кваси. Чорногора. Карпати
Панорама з ратуші
Показати всі дні
Вартість: 4500₴
У вартість включено
У вартість НЕ включено
  • проїзд у транспорті;
  • прокат спорядження.
Оплата і додаткові витрати
  • Перекажіть передоплату 600₴, щоб забронювати місце в групі. Сплатити решту ви зможете в нашому офісі, в перший день походу;
  • Додаткові витрати – транспорт в гори та назад (близько 1000₴).
Забронювати тур
Інформація
Початок походу: Івано-Франківськ, до 10:00
Закінчення: Івано-Франківськ, до 17:00
Як замовити тур?
ЗАЯВКА
Заповніть заявку прямо на цій сторінці і ми звяжемось з вами і допоможемо в підготовці;
ПЕРЕДОПЛАТА
Перекажіть передоплату 600₴, щоб забронювати місце в групі;
КВИТКИ/РЮКЗАК
Купіть квитки до Івано-Франківська і зберіть все зі списку необхідних речей;
В ПОХІД!
Ось і все, тепер залишається тільки дочекатися початку ;). Є питання? Телефонуйте/пишіть, і наші консультанти з радістю допоможуть!
🌦 Погода на Свидовці

Свидовець – другий за висотою після Чорногори в Українських Карпатах. Тут багато пасовищ, покритих високою травою. Дощі тут часте явище, і як наслідок – багато мокрої трави. Для того, щоб не промочити ноги, візьміть з собою хороші черевики з мембраною. У сонячну погоду Свидовець приголомшливо красивий, тут пасуться тисячі овець і все ще можна почути, як грають на трембіті та сопілці. Температура вдень від +15 до +25 градусів, вночі до +10. Готуйтеся до сонця, дощу і вітру – буде все

🍽 Харчування в поході

Не беріть з собою їжу – весь раціон на 6 днів в горах забезпечимо ми. Вранці, в обід і ввечері передбачені гарячі страви, чай з печивом та іншими солодощами. На переходах – перекус з хліба, сала, ковбаси, сиру, шоколаду і сухофруктів. Вегетаріанцям/веганам/алергікам/діабетикам теж не варто хвилюватися. Обов’язково попередьте нас про те, що Ви не їсте, і ми складемо для Вас індивідуальне меню.

💙 Переваги, котрі Ви отримуєте лише з нашим клубом:
  • Сучасне харчування, котре на 2-2.5кг легше аніж звичні продуктові розкладки.
  • Економія часу – готуємо на інтегрованих системах, зберігаємо до 1,5 години щодня… і не спішимо на маршруті!
  • Обмежена кількість туристів на 1 гіда: маневреність та мобільність в поході.
  • Найкраща ціна (перевірте!), знижки по клубній карті (до 25%), за звіт (до 10%), на спорядження (до 15%) + туристичні подарунки та сертифікати.
❗️ Що ще потрібно знати:
  • всі ночі спимо в наметах;
  • всі учасники чергують під час походу (готують їжу, збирають дрова, ставлять намети);
  • інструктор має право змінити маршрут в залежності від погоди і стану групи.
Подавайте заявку на похід по Свидовцю і Горганам

Станьте частиною незабутньої пригоди в двох дивовижних світах Карпат

Забронювати тур
Що взяти з собою?
🥾 Одяг і взуття для походу
  • Легка водозахистна куртка (підійдуть хороші мембранні куртки).
  • Водозахисні штани.
  • Штани для денних переходів (в ідеалі такі, в яких відстібаються штанини – “трансформери”).
  • Шорти (якщо штани — трансформери, то шорти не потрібні).
  • Легкі спортивні штани для табору і сну.
  • Флісовий светр – зберігає тепло і швидко сохне.
  • Віндстопер або вітровка.
  • Футболка (2-3 штуки на 6 днів, більше не потрібно).
  • Шкарпетки (2-3 пари для треккінгу + 1 пара для сну (можна вовняні) + запасна пара).
  • Білизна (бажано мати термобілизну).
  • Дощовик або пончо.
  • Шапка / баф / балаклава.
  • Кепка / панама для захисту від сонця.
  • Окуляри сонцезахисні.
  • Взуття для денних переходів (трекінгові черевики або якісні кросівки з міцною рифленою підошвою і товстими стінками).
  • Легке запасне взуття (сандалі, сланці) для табору.
🎒 Індивідуальне спорядження
⛺ Наш прокат спорядження
Найменування
Ціна за 1 день

Місце в наметі
60 грн
Рюкзак з рейнкавером (Новий)
100 грн
Рюкзак з рейнкавером (Бувалий)
60 грн
Каремат (коврик)
30 грн
Cпальний мішок
50 грн
Треккінгові палиці
40 грн
Гамаші (бахіли туристичні)*можуть знадобитися тільки в демісезонних походах
40 грн

*Новий рюкзак – виробник: Naturehike і MountainTop, 2023 року випуску

**Бувалий рюкзак – різних виробників, служать в прокаті протягом кількох років, мають хороший стан.

Забронювати тур
Фото з походу
Всі фото зроблені в попередніх походах туристів клубу Pohid V Gory на Свидовець і Горгани.
Фотогалерея
похід в Карпатах
Озеро Ворожеску
Близниця і Жандарми
Похід по Горганам. Свидовець
Табір на Свидовці
Табір на Ворожеску
Перекус на Догяску
Озеро Ворожеска
Ночівля на альпійських луках
Похід на Свидовець
Група на вершині
Петрос з Близниці
Кваси. Чорногора. Карпати
Свидовець. Озеро Догяска
Горгани в травні
Спуск з Близниці
Полонина в Горганах
озеро Івор
похід в Карпати - Свидовець
гора Близниця
гора Близниця - похід на Свидовець
Вододільні Горгани
Останні відгуки
Facebook відгуки
Блог про Карпати
Звіти
Новини
Статті
Звіти, Новини
29 April 2024
Кукульський анти-крокус
Отже, ми всі весело збирали рюкзаки у своїх домівках, ковтаючи слюні і уявляючи, яку неймовірну красу ми побачимо. Нікого навіть не налякала (але це не точно)) інформація, що вночі на хребті буде мінусова температура.
Звіти, Новини
15 March 2024
Альп похід на Гутин-Томнатик в березні
Завершився наш захопливий експедиційний вихід на Гутин-Томнатик. Кожного разу ця гора готує нам сюрпризи. Так сталось і цього разу
Звіти, Новини
23 February 2024
Розпаковка походу на Грофу
Січень - найкращий місяць для зимових походеньок в Горганах. Розповідь про похід на Грофу групи туристів Pohid V Gory в 2024 році
Звіти, Новини
21 February 2024
Новини з Гутин-Томнатика
Експедиція ‘Pohid v gory” успішно піднялась на гору Гутин-Томнатик 16.02.24. На одну з найскладніших вершин Карпат, східне ребро
Звіти
30 October 2023
Стежками Чорногори
Сонячний ранок, легка прохолода, автобус везе нас в'юнкою дорогою поміж милих карпатських вершин. В такт вітру нам підмахують гілочками смереки, осіннє золоте листя відблискує на сонці, мене чуть не зносить поривом кудись у калюжу, поки я йду в магазин.
Звіти
13 October 2023
Відгук про похід "ВСІ двохтисячники - Чорногірський хребет"
Звіти
26 November 2021
Звіт про похід Чорногірським хребтом, осінь 2021
Звіти
27 September 2020
Відгук про літній похід на Петрос та Говерлу, Карпати
Звіти
26 September 2020
Звіт про похід на Піп-Іван Мармароський
Звіти
26 September 2020
Говерла, Петрос і озера Чорногори | Відео - відгук з походу по Карпатах
Звіти
11 March 2020
Зимна Чорногора | Звіт з альп навчань 2020
Звіти
05 September 2019
Звіт про похід Горганами | Або для чого ми ідемо в гори?
Звіти
10 January 2018
Мій 2018 в Карпатах | Новий рік з Pohod V Gory
Звіти
27 January 2017
Історія про те, як я на Петрос не зійшла
Звіти
27 June 2015
Травневий Мармарош | Відгук про похід в Карпати
Звіти
27 September 2014
Звіт про зимовий похід на Говерлу
Звіти
26 April 2014
Звіт про зимовий похід на Грофу
Звіти, Новини
29 April 2024
Кукульський анти-крокус
Отже, ми всі весело збирали рюкзаки у своїх домівках, ковтаючи слюні і уявляючи, яку неймовірну красу ми побачимо. Нікого навіть не налякала (але це не точно)) інформація, що вночі на хребті буде мінусова температура.
Новини
21 April 2024
Майже весняний Свидовець - сюрпризи погоди в Карпатах
Вже друга половина квітня, проте погода в Карпатах вкотре змогла нас здивувати. І хоч на полонинах вже давно зацвіли крокуси, новий циклон приніс похолодання та сніг. Тож ми знову опинились в зимі!
Новини
08 April 2024
Крокуси надихають
А ви ходили навесні на Кукул милуватися крокусами? Це щось унікальне і незабутнє! Карпатські полонини, які щойно скинули зимову ковдру...
Звіти, Новини
15 March 2024
Альп похід на Гутин-Томнатик в березні
Завершився наш захопливий експедиційний вихід на Гутин-Томнатик. Кожного разу ця гора готує нам сюрпризи. Так сталось і цього разу
Звіти, Новини
23 February 2024
Розпаковка походу на Грофу
Січень - найкращий місяць для зимових походеньок в Горганах. Розповідь про похід на Грофу групи туристів Pohid V Gory в 2024 році
Звіти, Новини
21 February 2024
Новини з Гутин-Томнатика
Експедиція ‘Pohid v gory” успішно піднялась на гору Гутин-Томнатик 16.02.24. На одну з найскладніших вершин Карпат, східне ребро
Новини
25 July 2023
Похід для дітей сиріт
Новини, Статті
03 June 2023
Гора Фаркеу - альтернативні Мармароси
Мармароські гори - без сумніву один з наймальовничіших регіонів в Карпатах. Його також називають «Гуцульські Альпи», через скелястий і суворий рельєф.
Статті
25 March 2024
Коли цвітуть крокуси в Карпатах
Весна, саме час зупинитись, озирнутись навколо і прислухатись у незвичний ритм гірських сердець, що ховаються під тяжким покровом снігів.
Статті
25 February 2024
Полонина Пожижевська
Карпати - полонина Пожижевська - справжній епіцентр туристичного життя на Чорногірському хребті. Значення в походах, історія і цікаві факти
Новини, Статті
03 June 2023
Гора Фаркеу - альтернативні Мармароси
Мармароські гори - без сумніву один з наймальовничіших регіонів в Карпатах. Його також називають «Гуцульські Альпи», через скелястий і суворий рельєф.
Статті
29 September 2022
Необхідне спорядження для походу | Універсальний список
Статті
29 September 2022
Село Ділове
Статті
29 September 2022
Список одягу для літнього походу по Карпатах
Статті
29 September 2022
Демісезонний список спорядження для Карпат восени та весною 🍁🌸
Статті
29 September 2022
Список спорядження для зимових походів по Карпатах
Статті
29 September 2022
Обсерваторія на Попі-Івані Чорногірському
Статті
29 September 2022
Гора Ігровець
Статті
29 September 2022
Містичні істоти Карпат | Гуцульська міфологія
Статті
29 September 2022
Що таке «колиба»
У наших описах маршрутів і звітах про походи часто вживається слово «колиба», що ж воно означає.
Статті
29 September 2022
Що таке полонина в Карпатах і на Балканах
Збираючись у похід, на картах і путівниках часто натрапляєш на слово «полонина» або «планіна». Так що ж, все-таки означають ці загадкові назви?
Статті
29 September 2022
Яка погода в Карпатах?
Статті
29 September 2022
Гора Говерла в Карпатах
Найвища гора України - одна з найбільш відомих та відвідуваних в Карпатах. Висота над рівнем моря складає 2061м.
Статті
27 September 2022
Маршрути на Говерлу
Статті
27 September 2022
Де жити в Івано-Франківську ● Відкриваємо ворота в Карпати
Статті
27 September 2022
Сховані перлини | Найдивовижніші місця Карпат
Статті
30 September 2016
Похід з дітьми в гори
Статті
29 September 2012
Яремче - перлина Українських Карпат
Невеличке мальовниче містечко Яремче в Івано-Франківській області - серце українських Карпат.
Зв'язатися з нами
Залишилися якісь питання щодо туру, зв'яжіться з нашим менеджером і він допоможе підібрати вам тур та відповість на всі ваші запитання.
Сергій Воскобойник
Координатор по Карпатам та Туреччині
Залишились питання?
+380982304935
Пориньте в атмосферу дивовижного походу
Забронювати тур
Будь в курсі новин світу гірських пригод

    Швидке замовлення
    Похід: Наодинці з Карпатами 🐾 Два світи | Похід по Горганах й Свидовцю
    Ім'я та прізвище
    Дата походу
    Телефон
    Email
    Коментар
    Записатися
    Забронювати тур
    Похід: Наодинці з Карпатами 🐾 Два світи | Похід по Горганах й Свидовцю
    Дати: 08.06.2024 - 13.06.2024
    Ім'я та прізвище
    Телефон
    Email
    Коментар
    Забронювати тур
    Похід: Наодинці з Карпатами 🐾 Два світи | Похід по Горганах й Свидовцю
    Дати: 13.07.2024 - 18.07.2024
    Ім'я та прізвище
    Телефон
    Email
    Коментар
    Забронювати тур
    Похід: Наодинці з Карпатами 🐾 Два світи | Похід по Горганах й Свидовцю
    Дати: 03.08.2024 - 08.08.2024
    Ім'я та прізвище
    Телефон
    Email
    Коментар
    Забронювати тур
    Похід: Наодинці з Карпатами 🐾 Два світи | Похід по Горганах й Свидовцю
    Дати: 31.08.2024 - 05.09.2024
    Ім'я та прізвище
    Телефон
    Email
    Коментар
    Забронювати тур
    Похід: Наодинці з Карпатами 🐾 Два світи | Похід по Горганах й Свидовцю
    Дати: 21.09.2024 - 26.09.2024
    Ім'я та прізвище
    Телефон
    Email
    Коментар
    Дякую!
    Вашу заявку успішно відправлено.
    Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом!
    Закрити
    Залишити відгук
    Ім'я та прізвище
    Email
    Похід
    Дата туру
    Посилання на соц. мережі
    Відгук.
    НАПРЯМКИ
    НАПРЯМКИ
    Види походів
    Види походів
    Блог Прокат КОМАНДА Розклад походів Контакти